Menu

Onze tuinen

Landelijke tuin in het buitengebied

Voor een groot gezin met kinderen van middelbare leeftijd realiseerden we deze landelijke tuin in het buitengebied. De tuin ligt rondom een monumentale boerderij, die is gekoppeld aan een bijgebouw. Dankzij het hoogteverschil ontstaat er een speels karakter.

Verschillende niveaus verbinden

De uitdaging bij deze tuin was om de verschillende niveaus buiten met elkaar te verbinden. Dat vroeg om een flexibele benadering, zodat we tijdens het project in overleg met de architect en aannemer konden bijsturen. Het resultaat is een prachtige landelijke tuin met natuurlijke glooiingen in zowel de oprit als de borders.

Kemps Tuinen<br>

Oude bestaande bomen

Aansluitend aan het keukengedeelte is in de binnentuin op hetzelfde niveau een terras aangelegd. Sta je in de tuin op maaiveldhoogte, dan zie je dit als een verlaagd terras met traptreden. De weelderige siergrassen, de kleurrijke beplanting en het behoud van de oude bestaande bomen geven de tuin het juiste karakter.

Sedumdak

Het dak van het glazen nieuwbouwgedeelte is voorzien van sedum. Een sedumdak isoleert de bebouwing uitstekend en houdt bovendien het regenwater vast. Ook draagt het bij aan een betere biodiversiteit. De tuin is verder voorzien van een beregeningsinstallatie, verlichting van oprit en parkeerplaatsen en sfeerverlichting.

'Ik waardeer de waardevolle adviezen van Kemps Tuinen en kijk terug op een prettige samenwerking.'